Pięć popularnych sposobów na doraźne zwalczanie toksyn

Nikomu nie trzeba tłumaczyć jak poważnym zagrożeniem jest kumulowanie się toksyn w organizmie. Długa ekspozycja i chwilowy skok ich poziomu w ciele człowieka może nieść za sobą bardzo nieprzyjemne i niebezpieczne skutki poczynając na zmianach nastroju i kondycji psychofizycznej a na problemach z krążeniem i układem immunologicznym kończąc. Nawet stosując prawidłową dietę, mając odpowiednią masę ciała i zażywając dużo ruchu nie uniknie się kontaktu z niepożądanymi substancjami.

Są one po prostu wszędzie – w ziemi, w wodzi i powietrzu – i zawsze znajdą sposób żeby jakaś część z nich wniknęła do nas siejąc spustoszenie. Dla zachowania dobrego zdrowia w długim okresie czasu ważne jest prowadzenie zdrowego stylu życia co nie oznacza, że doraźne środki stosowane w trakcie i zaraz po ekspozycji na przykładowo potężną ilość metali ciężkich w dużym korku drogowym, nie ma znaczenia dla naszego organizmu. Istnieje kilka prostych i popularnych metod na szybką, doraźną kurację antytoksynową:

Sposób I. Czarna rzodkiew – sok z tego warzywa należy popijać po łyku rozcieńczony czystą, niegazowaną wodą źródlaną lub mineralną w stosunku 1:1. Dla osoby ważącej około 60 kilogramów odpowiednią ilość soku uzyskamy z 3 dużych, obranych rzodkwi. Napój ten jest polecany szczególnie osobom, którym zdarzały się problemy z woreczkiem żółciowym.
Sposób II. Sok z kapusty – jest to metoda działająca w szczególności na wątrobę i jelita. Pijemy około 2 szklanek (500ml) soku dziennie. Najlepiej będzie jeśli uzyskamy go własnymi siłami ćwiartując kapustę i przepuszczając ją przez sokowirówkę. Sok nie powinien być starszy niż 1 dzień i koniecznie trzeba go trzymać w lodówce.
Sposób III. Sok z pora – oczyszcza w szczególności krew i skórę. Zimy sok powinno się pić dwa razy dziennie w ilościach ok. 100-150ml czyli około 1/3 szklanki. Pełny cykl terapii sokiem z pora trwa tydzień.
Sposób IV. Wywar z liści laurowych – polecany jest na problemy ze stawami. 5 gram liści zalewa się 400ml gorącej wody i gotuje się przez 4 minuty. Otrzymany wywar należy pić w ilości 3 łyżek stołowych co 30 minut przez 3 dni. Wywar może być chłodny – można go nosić w buteleczce przy sobie.
Sposób V. Napar z czarnej porzeczki – skupia się na krwi i skórze. Przez 2 tygodnie należy codziennie zaparzać przez około 15 minut jedną szklankę naparu z 2 łyżeczek czarnej porzeczki.