Przedstawiam dzisiaj naturalne babcine sposoby na walkę z pierwszymi objawami jesiennego przeziębienia i grypy.
- W ciągu pierwszych dwóch dni przeziębienia zrezygnujmy z obfitego jedzenia, oprócz warzyw, owoców i ich soków.
- Pijmy jak najwięcej ciepłych płynów z owoców porzeczki, maliny, poziomki (od 3-5 l dziennie), koniecznie dodając miód, by łatwiej wydalić śluz z organizmu.
- Regularnie wietrzymy pomieszczenie, w którym przebywamy. Powietrze wzbogacone w tlen przyspiesza proces oczyszczania organizmu.
- Jeżeli tylko macie taką możliwość, bierzcie 4 razy dziennie naprzemienny prysznic (gorący i lekko ciepły, ale nie zimny, przez ok. 3 minuty).
- Po wzięciu prysznica namaczamy mały ręcznik w roztworze soli (4 łyżki soli na litr wody) i nacieramy ciało.
- Doskonałym środkiem na pokonanie każdej infekcji jest codzienna lewatywa, do której należy dodać sok z pół ząbka czosnku.